Litt om skolen vårÅsane ballettskole ble grunnlagt i 1991 av Monique Hélène Verneuil, som har et enormt engasjement for å gi danseglede til barn og unge i Bergen. Hun er tidligere solodanser i Operaen i Paris og hennes erfaring og kunnskap er våre elever så heldig å nyte godt av. Helt fra starten av har skolen hatt grunnopplæring av klassisk ballett (Vaganova) og flere av våre elever er i dag profesjonelle dansere. 

Frivillig organisasjon

Høsten 2021 overtok Åsane Ballettskole som frivillig organisasjon, driften av skolen. Vi har som mål om å spre danseglede og gi barn, ungdom og voksne et profesjonelt og bredt tilbud om dans. Her har du mulighet til å danse for å ha en givende fritidsaktivitet eller om du har som mål å utdanne deg som danser, koreograf eller pedagog. 

Sceneerfaring 

Elevene våre får god erfaring på scenen. Hver jul og sommer blir det satt opp store produksjoner i Åsane Kulturhus. Vi kan nevne Svanesjøen, Nøtteknekkeren og Askepott som kanskje er de mest kjente ballettene i verden. Her deltar alle våre elever og er et høydepunkt for både elever, pedagoger, foresatte, familie og venner. Sammen sprer vi kunnskap og danseglede til mange tusen hvert år. 

 Varmt velkommen til Åsane Ballettskole

 

Foto: Øyvind Johannessen
Foto: Øyvind Johannessen

Møt vårt team

Åsane Ballettskole er opptatt av kvalitet på undervisningen. Vi ønsker å gi våre elever det beste fra dansens verden og våre elever trener med høyt utdannede pedagoger fra blant annet KHIO-kunsthøgskolen i Oslo og Den Norske Balletthøgskolen. 
Danseglede og individuell teknikk står sterkt på alle våre kurs. 

Camilla Marie Lønøy Olsen
Ballettpedagog/styret Åsane Ballettskole


Utdannet danser og ballettpedagog med klassisk ballett som fordypning ved KHIO- Kunsthøgskolen i Oslo. 

Hun startet sin karriere som elev ved Åsane Ballettskole, deretter Langhaugen VGS og danselinjen til Bårdar Akademiet i Oslo.

Camilla har blant annet vært med i Emoja ensemblet i Bergen og Mosambique, medvirket i egenprodusert forestilling med kompaniet «In Motion», danset på Chateu Neuf under «Norske Talenter» og «Skal vi danse» til TV 2, samt deltatt som danser i den kjente musikalen GREASE i Oslo Spektrum. 

Camilla underviser i dag de eldste elevene ved Åsane Ballettskole (2+3 og 3+4) i klassisk ballett, moderne, showdans og jazzballett. Hennes engasjement for elvene og dansefaget har ført til en enorm danseglede og høyt nivå hos elevene. Flere av elevene hennes har medvirket i store produksjoner som Operaen i Oslo, «Putti Plutti Pott», Escape dansekompani, musikkvideoer,  åpningsforestillinger og andre arrangementer i Bergen og Oslo. 
Danseglede, godt samhold, disiplin og kvalitet står sterkt i fokus i Camilla sine timer.  


Evgenii Korsakov

Danser "Slovak National Theater"

Pedagog med Bachelor i klassisk ballett - Vaganova method

Evgenii Korsakov, er frem til i dag, aktiv danser i Slovak National Theater. Han er utdannet ved selveste Vaganova Akademiet. "The one and only" -det største og mest prestisjefulle akademiet i verden. Å komme inn på dette akademiet og fullføre utdannelsen, er et fåtall av dansere i verden som har gjort. Evgenii er den første mannlige pedagogen vi har hatt i Åsane Ballettskole, så da tenkte vi like godt å hente den aller beste verden har å tilby. Han har danset ved de aller største og mest prestisjefulle teatrene i verden og danset de mest kjente rollene som finnes i den klassiske dansen. Mariinsky Theatre, St.Petersburg Theatre of the Ballet, San Diego Ballet, State Theatre Kosice, Theater und Philharmonie Thüringen, Slovak National Theater, har vært hans faste teater etter hans utdanning. Han har turnert verden rundt og danset på verdens mest berømte scener som Albert Hall i London og Champs Elysees i Paris. Fra 2019-2022 har Evgeni tatt bachelor i pedagogikk ved University of Music and Art som pedagog i klassisk ballett (Vaganova method).

Vi må klype oss i armen, og er så uendelig takknemlig for at Evgenii vil komme til Norge og "lille" Åsane og jobbe med våre elever. Vi håper også at dette kan inspirere flere gutter til å danse. 

Benedikte Herland Søilen 
Dans og idretts-pedagog

Benedikte startet sin danseutdannelse på Langhaugen Vgs, og har deretter studert dans videre på Bårdar Akademiet, og Bårdar International i Oslo. I tillegg har Benedikte en BA-grad innen Idrett, Helse og Ernæring fra USN, samt har en pedagogisk utdannelse (PPU) fra Norges Idrettshøyskole. Benedikte har også selv vært elev på Åsane ballettskole i hele 15 år, før hun flyttet for å studere.

Som danser har Benedikte opptrådd og medvirket i en rekke eventer og produksjoner, slik som medlem av ensemblet i musikalene Jungelboken på Chateau Neuf, og Peer Gynt på Akerhusfestning. Hun har også medvirket som danser for VG lista, Extra turne, og «The Show Must Go On X», sin Norges turne. Hun har også danset på programmet Stjernekamp på NRK, samt koreografert og opptrådd på TV sendt underholdning i anledning Norway cup. I tillegg har Benedikte medvirket og danset på eventer for showgruppen «Show de Vida».

Veronika Bakke
Instruktør

Veronika har danset ved Åsane Ballettskole siden 2007 og begynte som assistent i 2012. De siste årene har hun vært instruktør ved skolen. Veronika har vært med i oppsetning gjennom kulturskolen «Nøtteknekkeren», Plutti Plutti Pott i flere år og ved Den Norsk Opera og Ballett. Høsten 2017 mottok Veronika Senioruniversitetets ungdomsstipend i sterk konkurranse med andre ung utøvere innen musikk, dans og sang. 

Tidligere instruktør ved skolen: 

Kine Rasmussen
Instruktør


Kine begynte som elev ved Åsane Ballettskole i 2009. Hun har hovedsaklig trent klassisk ballet, jazzdans, showdans, hiphop og samtidsdans. Som danser har hun vært med på mange oppsetninger ved Åsane balletskole og hatt roller som blant annet «Askepott», «Drosselmeyer» og «Prinsen» i Svanesjøen. I tillegg har hun vært med på forestillinger som «Putti plutti pott» og «De unges festspill». Hun begynte som instruktør ved Åsane Ballettskole i 2016. Elevene elsker Kine, som alltid er motiverende, pedagogisk, snill, positiv, kunnskapsrik og tydelig instruktør. I timene til Kine er det mange flotte koreografier og massevis med danseglede.

Pedagog ved skolen år 2022

Synne L. Erichsen

Bachelor i samtidsdans- KHIO

Synne jobber som utøvende danser mellom Bergen og Oslo og starter å undervise ved Åsane Ballettskole høsten 2022. Hun underviser i klasser som låner og mikser elementer fra ulike stiler, derav moderne, jazz og ulike streetdance stiler. I klassene er hun opptatt av å skape et godt miljø hvor elevene føler seg trygg til å leke og utforske i nye trinn og kvaliteter.
Synne flyttet hjemmefra da hun var 16 for å starte på landsdekkende ballettlinje ved Edvard Munch VGS i Oslo, like etterfulgt av en bachelor i samtidsdans ved Kunsthøgskolen i Oslo. Etter fullført utdanning i 2021 har hun jobbet i flere produksjoner som frilans danser. Nylig har hun jobbet i Operaen i Oslo med koreografene Anna og Berit Einemo Frøysland (forestilling vises under CODA festivalen 2022), og med koreograf Tendai Makurumbandi med forestilling på Rosendahl teater i Trondheim og påfølgende turne våren 2023. Hun har også tidligere tatt del i talentprogrammene «påtåhev» gjennom Operaen i Oslo 2016 og «ESC» i Bergen 2015.

Pedagog ved skolen 2022-2023: 

Mihaela Anisoara Botea Dinica

Prima ballerina- Ballettmester ARBTA

Mihaela er tidligere profesjonell ballerina og ballettlærer, utdannet ved State Ballet Academy of Bucharest i klassisk ballett, lyrisk ballett, samtidsdans, karakterdans og koreografi. Hun startet sin karriere som student ved State Ballet Academy of Bucharest og ble uteksaminert med høyeste utmerkelser i klassisk ballett og andre former for dans. Hun er vinneren av 1. plass prisen og nasjonal mester i Romania i klassisk ballett, og en tidligere profesjonell ballerinadanser med "Opera House Bucharest", "State National Theatre" i Serbia, Novisad og "Oleg Danovsky State Theatre" i Constanta. Gjennom karrieren har hun opptrådt og turnert rundt i verden i kjente balletter som "Sleeping Beauty", "Swan Lake", "Nutcracker", "Askepott", "Don Quijote", "Giselle", "La Fille Mal Gradee", "Paquita", "Bayadera", "Carmina Buranna", "Anna Karenina". Hun har vært ballettlærer ved internasjonale skoler i Europa, samt tidligere Gulf Regional Coordinator for Ballett and Gymnastics i Dubai. Mihaela har undervist i klassisk ballett for alle nivåer og organisert balletteksamener, ballettkonkurranser og arrangementer i utlandet over 15 år. En del av denne prosessen inkluderte å forberede og promotere studenter for aksept til heltidsopplæringsprogrammer og pre-profesjonelle studenter for en karriere innen kunst. I tillegg er hun oppdatert med den utviklende ballettverdenen ved å delta på ulike ballett- og danseverksteder og seminarprogrammer i New York, London og Paris. 

Mihaela er internasjonalt diplomert ballettlærer med ARBTA UK og er medlem av CID UNESCO, Paris. 

Hun elsker elevene sine og er en dedikert lærer ved å jobbe hardt og oppmuntre elevene til å nå sine egne mål til det fulle.

 "Ballett er en ekte lidenskap for meg, og jeg har vært fordypet i det hele livet mitt siden jeg var barn" (Mihaela A. Botea Dinica)

Mihaela underviste for Åsane ballettskole i ca 1 år før, hun måtte reise tilbake til Romania pga hennes familie. Vi savner henne inderlig. Natasha Madeleine Kollbotn

Instruktør


Natasha Madeleine har danset fra hun var 2 år, og er elev ved Åsane Ballettskole fra 2013. I tillegg har hun vært med i teatergruppen til Åsane Ungdomslag, under ledelse av Geir Amundsen. Til daglig studerer hun på danselinjen ved Langhaugen Videregående skole, og danser og underviser i tillegg ca 14 timer i uken ved Åsane Ballettskole. Alle dansestiler, men klassisk ballett som base. Hun har vært med i en rekke produksjoner for Åsane Ballettskole og hatt roller som «Clara» i Nøtteknekkeren, «Odette» i Svanesjøen, "Vaiana" i "Jul med Disney" og "Esmeralda" i "The Magic Circus".

Hun har blant annet deltatt på åpningen av Åsane Kulturhus, RE RE REpresenterer, og 5 års deltakelse i «Putti Plutti Pott», som spilles i Grieghallen hver jul.
Våren 2021-2022 ble hun tatt ut som danser i ungdomskompaniet ESC som blant annet dro til Færøyene i 2022 med sin forestilling «Du er hva du sier, men også hva du tier om»
Koreograf: Sigurg Johan Heide, Komponist: Snorre Bjerck.

Våren 2024 skal hun danse for PUR Jazzkompani med koreograf Kristian Vindenes og Ane Evjen Gjøvåg.

 

Alexandra Lihuan Austefjord
Instruktør


Alexandra har danset fra 2007. Hun har medvirket i Åsane Ballettskole sine produksjoner blant annet «Gaia», «Hollywood» og «Fantasia». Hun har hatt roller som «Sukkertøyfeen» i Nøtteknekkeren, «Stesøster» i Askepott og «Dronning» i Svanesjøen» (2021) 
I 2017 begynte hun som assistent og instruktør på Åsane ballettskole. Som danser har hun deltatt i familiemusikalen «Putti Plutti Pott» fra 2014-2022.

Går toppidrett med dans på Åsane videregående skole og har siste semester våren 2024. 


Astrid Lejia Tunestveit Hopland

Assistent 


Astrid Lejia har alltid vært glad i å danse, og ble elev på Åsane ballettskole i 2015 og har danset her siden. Høsten 2020 ble hun assistent for barnepartiene.
Hun har vært med på mange produksjoner: «juleselskap med nøtteknekkeren» (2017-2018) der hun var selskapsdanser. «Juleeventyret med askepott» (2019) der hun hadde rollen som Dansemasteren. «Drømmen om Svanesjøen» (2021) med rollen som den svarte svanen-Odile.
Astrid Lejia har også deltatt i Bergen Musikkteater sin juleforestilling «Jul i blåfjell» (2013-2016) med rolle som smånisse.

Marte Ystebø

Assistent

Høsten 2021 ble Marte assistent ved Åsane ballettskole. Hun startet å danse da hun var 9 år og gikk på turn flere ganger i uken før det. Nå danser hun aktivt klassisk ballett, tåspiss, moderne, jazzdans, showdans og hip hop på ballettskolen. Marte har medvirket i mange produksjoner for skolen, som Askepott, Svanesjøen, Jul med Disney og Broadway. Hun har også deltatt i forestillingen «re:re:re presenterer» og var med i «Putti Plutti Pott» casten 2022.

Fra høsten 2023 startet hun studier på danselinjen, ved Langhaugen Videregående skole. 

Monique Verneuil
Grunnlegger av Åsane Ballettskole

Prima ballerina- Operaen i Paris

Kunstnerisk veileder -Åsane Ballettskole Jorunn M Bakke
Styreleder

 

Michelle Kollbotn

Ballettpedagog- KHIO

Styret/Fagrådet ved Åsane Ballettskole

Utdannet danser og ballettpedagog med klassisk ballett som fordypning ved KHIO- Kunsthøgskolen i Oslo. Startet som elev hos Monique Verneuil da hun var 7 år. Har vært elev hos mange av Bergens store dansepedagoger: Berit Skjeldrup, Hilde Sol Erdal, Peter Tornev (Vaganova method), Marianne Eiane, Nina Henriksen, Carte Blanche: Karen Foss, Fredrik Rütter, Arne Fagerholt, Niklas Gundersen, Frederic Konrad, Jens Graff, Karen Hirshfield, Suzie Davies, Anne Borg, Natalia Papina.

Før KHIO, jobbet hun et år på Den Nationale Scene, i Bergen. Her var hun med som danser i storproduksjonen "My Fair Lady" med Herborg Kråkevik, Lasse Lindtner, Helge Jordal i hovedrollene. Funfact: Musikalen spilte for fulle hus i 112 forestillinger, og er på toppen av listen gjennnom tidende, med mest solgte billetter i DNS sin historie med 417 solgte plasser av 417 antall ledige stoler på alle 112 forestillingene.

Etter utdannselsen på KHIO startet hun som pedagog ved Step In Dansestudio i Fyllingsdalen og Nesttun. Hun drev ballettskole i Samnanger, og overtok driften av Åsane Ballettskole da Monique Verneuil var i Roma for å undervise. 

Fra 2014 har hun jobbet som frivillig for Åsane Ballettskole, og fra 2021 sittet i styret i den frivillige organisasjonen Åsane Ballettskole.